Vad händer på operationsdagen?

Vad händer på operationsdagen?

Om du kommer till kliniken för att opereras så börjar du med att anmäla dig i receptionen. Därefter får du träffa handkirurg Stefan Lewold som lägger bedövning beroende på vilket ingrepp som ska utföras. Ibland läggs inte bedövningen förrän efter tvätt på operationssalen. Vid större ingrepp får man en lugnande tablett innan.

Därefter fortsätter förberedelser på operationssalen. Operationsområdet tvättas ytterliggare en gång, då med klorhexidinsprit. Båda operationssalarna är utrustade med dvd med möjlighet att se diverse naturfilmer eller humorprogram. Vill man ta med egen musik att lyssna på under operationen går det också bra.

Efter operationen bjuder vi på fika i väntrummet och vi uppmanarl att man stannar kvar ungefär en timme efter operationen på grund av blödningsrisken. I detta skede är det viktigt att hålla den nyopererade handen i högläge.

Hur kommer förbandet att se ut:

Tryck på knapparna nedan för att se bilder:

Efter operartionen får du ett förband enligt bilden nedan. Fingrarna kommer vara fria och du kommer att instrueras att använda men inte anstränga handen. Du kommer också att få ett särskilt träningsprogram som syftar till att undvika att handen och fingrarna svullnar till efter operationen.

 Info kommer